Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Συχνές Ερωτήσεις (Πράσινο Ταμείο)

Συχνές Ερωτήσεις

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τι είναι το Πράσινο Ταμείο;

Το Πράσινο Ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που ιδρύθηκε με το Νόμο 3889/2010 και που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αποτελεί συνέχεια του «Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων» ΕΤΕΡΠΣ.  Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η διαχειριστική, οικονομική, τεχνική και χρηματοπιστωτική υποστήριξη προγραμμάτων, μέτρων, παρεμβάσεων και ενεργειών που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διοίκησης, διαχείρισης και αξιοποίησης των «πράσινων» πόρων που προβλέπονται στα άρθρα 3 και 7 του  Νόμο 3889/2010. Η διοίκηση του ΠΤ ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκαλείται τακτικά μία φορά το μήνα και εκτάκτως όποτε κρίνει ο Πρόεδρος. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις Αρμοδιότητες του ΠΤ μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Αρμοδιότητες Πράσινου Ταμείου.

Ποιοι είναι οι πόροι του Πράσινου Ταμείου

Με τον όρο «πράσινοι πόροι» νοούνται όλα τα έσοδα και οι πόροι των:

  • Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων
  • Γαλάζιου Ταμείου
  • Ειδικού Φορέα Δασών
  • Ταμείου Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου

Οι πόροι του ΠΤ, προβλέπονται στα άρθρα 3 και 8 του ν.3889/2010. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Πόρους του ΠΤ μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Πράσινοι Πόροι.

Ποια τα στοιχεία επικοινωνίας του Πράσινου Ταμείου;

Το ΠΤ στεγάζεται στην Κηφισιά, στη Βίλα Καζούλη, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 241, απέναντι από το Ζηρίνειο. Τα τηλ. επικοινωνίας είναι τα 210 5241903, 210 5241919 και φαξ 210 5241833. Κεντρικό e-mail επικοινωνίας είναι το info@prasinotameio.gr.


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.