Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Φυσικό περιβάλλον και καινοτόμες δράσεις 2020

Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες δράσεις» έχει προϋπολογισμό  6.000.000,00€  για το έτος 2020 (ΚΑΕ 2269) και δομείται σε τέσσερις Άξονες Προτεραιότητας ως εξής:

ΑΠ 1: «Δράσεις διατήρησης της βιοποικιλότητας»

ΑΠ 2: «Καινοτόμες δράσεις – ‘Έξυπνες Πόλεις»

ΑΠ 3: «Καινοτόμες δράσεις με τους Πολίτες»

ΑΠ 4: «Λοιπές δράσεις»

Δείτε την εγκριτική απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου.

 

Για τους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 4 παρέχονται:

 

Ο Άξονας Προτεραιότητας 3 στοχεύει στην ενίσχυση έργων και δράσεων σε θέματα περιβάλλοντος και ειδικότερα σε αντικείμενα που αφορούν:

α) στην κλιματική αλλαγή,

β) στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,

γ) στην αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος και

δ) στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας,

με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής και την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σκοπός επίσης είναι η αξιοποίηση της αναγνωρισμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) σε έργα, την πρωτοβουλία και την ευθύνη υλοποίησης των οποίων έχουν οργανωμένοι φορείς πολιτών.


Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον οδηγό υλοποίησης και συναφή έγγραφα πατήστε εδώ.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.