Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Διοργάνωση Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας ‘Don’t Drop’ με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και του Έργου LIFE-IP CEI-Greece

Don’t Drop24 Ι Παιχνίδι Επιχειρηματικότητας

Για τρίτη χρονιά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το Don’t Drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου και του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – Circular Greece «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Για δύο ημέρες, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, από τις 10:00 έως τις 19:00, το Σεράφειο συγκρότημα θα φιλοξενήσει οργανισμούς και πρωτοπόρα project που υιοθετούν και εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στόχοι του φεστιβάλ είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη σχετικά με την αναγκαιότητα ενσωμάτωσης των αρχών της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας, όπως αυτές αποτυπώνονται σε κάθε πτυχή της: επαναχρησιμοποίηση (reuse), ανακύκλωση (recycle), επανασχεδιασμός (redesign), ανακατασκευή (remanufacture), ελαχιστοποίηση (reduce) και ανάκτηση (recover). Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές και σπουδαστές, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ειδικότερα, και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, 14:30-17:00, το Πράσινο Ταμείο διοργανώνει στο πλαίσιο του LIFE-IP CEI-Greece Παιχνίδι Επιχειρηματικότητας με τίτλο: «Στήνουμε μια επιχείρηση Κυκλικής Οικονομίας… παίζοντας». Το Circular Economy and Entrepreneurship Game εξοικειώνει τους παίκτες με την κυκλική οικονομία μέσω δημιουργικής ομαδικής εργασίας. Το παιχνίδι απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών.

Οι συμμετέχοντες:

  • μαθαίνουν να κατανοούν την κυκλική οικονομία σε πρακτικό επίπεδο, από την άποψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης,
  • αναγνωρίζουν και εκτιμούν τις δικές τους δυνάμεις και δεξιότητες καθώς και τα μέλη της ομάδας τους, εργάζονται μαζί ως ομάδα,
  • αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δική τους μάθηση και η μάθηση των μελών της ομάδας,
  • αποκτούν δεξιότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας και την επιχειρηματικότητα.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης του παιχνιδιού είναι η κα Ζωή Γαϊτανάρου, Εμπειρογνώμονας Διαχείρισης Αποβλήτων και ο κ. Δημήτρης Χωματίδης, Εμπειρογνώμονας Κυκλικής Οικονομίας & Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου LIFE-IP CEI-Greece στο Πράσινο Ταμείο.

Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι δωρεάν. Ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFiD1LPmw63HP8vEnriPwxopitPR7Ug5-DCcdQ9jQCsN-roA/viewform

Τελευταία Νέα

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (8ΠΔΑ/2024) για την κάλυψη συνολικά οκτώ (8) θέσεων που αφορούν σε όργανα διοίκησης στον «Διαχειριστή Α.Π.Ε. & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.» (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.)., στην «Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.-Ν.Π.Δ.Δ.), στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.-Ν.Π.Ι.Δ.), στο Πράσινο Ταμείο (Ν.Π.Δ.Δ.) και στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.-Ν.Π.Ι.Δ.), εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.