Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Εκταμίευση 42 εκ. ευρώ το 2023 για έργα αστικής αναζωογόνησης, καθώς και ένταξη ώριμων προτάσεων έργων 50 Δήμων χρηματοδότησης 11,6 εκ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ – Αστική Αναζωογόνηση & λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου», μέσω του οποίου προωθούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με δικαιούχους τους 332 Δήμους της χώρας.  Πρόκειται για έργα και δράσεις που υλοποιούνται εντός αστικού ιστού με βάση τις αρχές περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης. Η σχετική πρόσκληση που δημοσιεύτηκε με απόφαση του Δ.Σ. της 22ας Μαρτίου 2023 για τα έτη 2023 – 2024 θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου: https://prasinotameio.gr/.

Από προηγούμενες προσκλήσεις αλλά και από την τρέχουσα, το 2023 εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώριμες προτάσεις έργων 50 Δήμων, για τα οποία έργα το ΠΤ θα διαθέσει περίπου 11.600.000€. Να σημειωθεί ότι το έτος 2023 το ΠΤ έχει εκταμιεύσει για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ολοκληρώθηκαν εντός της περσινής χρονιάς περίπου 42.000.000€. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σύνθετες αστικές αναπλάσεις, παρεμβάσεις στον αστικό ιστό και ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού. Επιπλέον, προάγουν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των πόλεων, την περιβαλλοντική βελτίωση, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από ενδεικτικά έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες το 2023, με χρηματοδότηση του ΠΤ:

1. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Γλυφάδας

2. Διαμόρφωση Χώρου Πρασίνου στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας

3. Ανάπλαση – αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου – Φοίνικα Δήμου Κηφισιάς

4. Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Οικισμών Νέας Φώκαιας και Χανιώτης Δήμου Κασσάνδρας

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.