Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Εσπερίδα ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία από εμπειρογνώμονες του Πράσινου Ταμείου- Νομαρχείο Έβρου, Αλεξανδρούπολη, 14/6/2023

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε χθες η Εσπερίδα Ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία, η οποία διοργανώθηκε από το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο Νομαρχείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του έργου μας LIFE-IP CEI-Greece. Σκοπός της δράσης ήταν η καλύτερη κατανόηση της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

✅Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., ο κ. Ηλίας Δαστερίδης, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Αλεξανδρούπολης και ο κ. Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου.

✅Στη δεύτερη ενότητα της εσπερίδας παρουσιάστηκαν η επισκόπηση και τα αποτελέσματα του LIFE-IP CEI-Greece από την κα Μαίρη Πλατή, Project Manager του έργου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και ο σκοπός και η δομή των εργαστηρίων οικοδόμησης δυναμικού από τον κ. Δημήτρη Χωματίδη, Εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων του έργου στο Πράσινο Ταμείο.

✅Στην τρίτη ενότητα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με αντικείμενο την εφαρμογή καλών πρακτικών κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Γεώργιος Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., μίλησε για τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρεια, ο κ. Γεώργιος Χατζόγλου, Στέλεχος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, παρουσίασε την πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας “IN THE LOOP”, η κα Αθηνά Κετσιτζή, Κλωστοϋφαντουργός Μηχανικός του Οίκου Μεταξιού ΤΣΙΑΚΙΡΗ, παρουσίασε το RE-SILK PROJECT για την ανακύκλωση μεταξιού και ο κ. Δημήτριος Κομίλης, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων».

✅Την εσπερίδα συντόνισε η κα Κέλλη Κολιγιώργα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου στο Πράσινο Ταμείο.

????Από σήμερα έως και τις 16/06 διεξάγονται τα δωρεάν Περιφερειακά Εργαστήρια Οικοδόμησης Δυναμικού. Οι εγγραφές συνεχίζονται στον σύνδεσμο: https://shorturl.at/afAKY

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.