Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Διεξαγωγή Έρευνας στο πλαίσιο του έργου LIFE-PROFILE (LIFE19GIE/GR/001127): Προώθηση Χρηματοοικονομικών εργαλείων για την περιβαλλοντική ευθύνη

Βιομηχανικές και άλλες δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν περιβαλλοντικά ατυχήματα με δυσμενείς επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα. Ποια είναι όμως η οικονομική διάσταση αυτών των επιπτώσεων; Το παρόν ερωτηματολόγιο προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με στόχο την βέλτιστη εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για την υποχρεωτική ευθύνη των επιχειρήσεων και τη συστηματική και αποτελεσματική διαχείριση του περιβαλλοντικού κινδύνου.

 

Η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Profile, το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΑΠΑΔ) του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στο έργο συμμετέχει και το Πράσινο Ταμείο ως εταίρος αλλά και ως συγχρηματοδότης.

 

Πόσο σημαντική θεωρείς τη βιοποικιλότητα της περιοχής σου και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις; Η γνώμη σου έχει αξία! Η συμπλήρωσή του ερωτηματολογίου διαρκεί περίπου 7 λεπτά. Ακολουθήστε το σύνδεσμο, συμπληρώστε και προωθήστε ελεύθερα!
https://bit.ly/3KjaDKA

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.