Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις ως το 2030- Το Περιβάλλον στην πρώτη γραμμή

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εν μέσω των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και φαινομένων φυσικής καταστροφής, ένας φιλόδοξος,περιβαλλοντικά επιβεβλημένος στόχος ξεκινά. Το Πράσινο Ταμείο, ανταποκρινόμενο στην επιλογή του ΥΠΕΝ και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα να θέσει σε προτεραιότητα την κλιματική ουδετερότητα, χρηματοδοτεί τις πρώτες 6 ελληνικές πόλεις στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την επίτευξή της ως το 2030. Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα,Τρίκαλα,Κοζάνη και Καλαμάτα είναι οι πρώτες 6 ελληνικές, ανάμεσα σε 377 ευρωπαϊκές πόλεις, που με την οικονομική στήριξη του φορέα μας συμμετέχουν πρώτες στην πανευρωπαϊκή αυτή προσπάθεια. Στόχος είναι ως το 2030 οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις μας να είναι 100.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ,οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές από όλους. Ο αυριανός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι αφορμή για εμάς να εντείνουμε την προσπαθεια,ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί και σε αυτήν την πρόκληση.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.