Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Πρόγραμμα Γαλάζιο Ταμείο 2022 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πράσινου Ταμείου και Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.)

Η απορρόφηση στο πρόγραμμα «Γαλάζιο Ταμείο», που εκτελούμε από κοινού με το Υπ.Ναυτιλίας και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έχει εμφανίσει αύξηση της απορρόφησης κατά 120% την τελευταία διετία σε σχέση με την ισόχρονη περίοδο 2017-2019. Στόχος μας είναι να πάμε ακόμα ψηλότερα. Στο πλαίσιο αυτό επισημοποιήσαμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.). Συνυπέγραψα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Ε. κ. Καμαρινάκη πριν από λίγο Μνημόνιο Συνεργασίας στην έδρα μας. Στόχος είναι η αναζήτηση συνεργειών για την απομάκρυνση ναυαγίων, δράσεις Γαλάζιας Καινοτομίας, ανάπτυξης ψηφιακών πρωτοβουλιών, αλλά και συνεργασίας με Διεθνείς Οργανισμούς για την άμεση αντιμετώπιση φαινομένων θαλάσσιας ρύπανσης. Η άμεση αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων μέσω του Γαλάζιου Ταμείου τίθεται και από τους δύο φορείς σε πρώτη προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε ότι με την καθοδήγηση των δύο Υπουργείων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ναυτιλίας θα αξιοποιήσουμε κάθε σχετική χρηματοδοτική δυνατότητα.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.