Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Χρήστος Μανούρης

O Χρήστος Μανούρης είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής με πτυχίο Χημείας από το τμήμα Φυσικομαθηματικής του πανεπιστημίου Πατρών και MSc στην Οινολογία. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Marketing του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας.

 Διετέλεσε μέλος του πρώτου ΔΣ του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος φυσικού αερίου. Εργάστηκε επί 25 χρόνια σε όμιλο εταιρειών στο χώρο των καλλυντικών σε θέσεις Management και επί έξι χρόνια ως Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης εταιρείας στο χώρο των κινηματογράφων. Σήμερα απασχολείται ως ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Δρ. Αναστάσιος Α. Δράκος


Ο Δρ. Αναστάσιος Α. Δράκος, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοδοτικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χρηματοδοτική Διοίκηση και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές και Οικονομικές Σπουδές, ενώ είναι Πτυχιούχος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ερευνητική του ενασχόληση εστιάζεται σε θέματα Αποτίμησης και Αξιολόγησης Φυσικών και Χρηματοοικονομικών Επενδύσεων, στην χρηματοδότηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Σχεδίων (για Ιδιωτικές και Δημόσιες Επενδύσεις), σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και σε Διαχείριση Κόκκινων Δανείων. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργασιών του, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η εξειδίκευση του στον χώρο της Χρηματοδοτικής Διοίκησης, ενισχύθηκε σημαντικά από τη συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα αλλά κυρίως και από την επαγγελματική του ενασχόληση ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος σε εταιρείες του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τα τελευταία 24 χρόνια. Έχει συγγράψει βιβλία, μονογραφίες και Μελέτες περιπτώσεων, τα οποία αποτελούν βασικό εκπαιδευτικό υλικό σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Πανεπιστημιακά Προγράμματα.

Κωνσταντίνος Θεοδωράκης

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωράκης είναι Οικονομολόγος – μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου στο Tourism Management  του Πανεπιστημίου Πειραιά  από το οποίο και αποφοίτησε. Είναι επίσης εισηγητής στο Indipended Studies of Science & Technology (IST) σε πιστοποιημένα σεμινάρια στον τουρισμό και επίσης συνεργαζόμενος εισηγητής του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επαγγελματικής Επιμόρφωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε οικονομικά θέματα.

 

Ιωάννης Μητσόπουλος

O Ιωάννης Μητσόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου LIFE-IP 4 NATURA, είναι Δρ. Δασολόγος, απόφοιτος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έχει συμμετάσχει συνολικά σε 24 ερευνητικά προγράμματα και έχει συνεργαστεί ως ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει ως μόνος συγγραφέας ή/και συσυγγραφέας 92 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής έχει επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο του Φραϊβούργου στη Γερμανία και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις Η.Π.Α., ενώ το μεταδιδακτορικό του έργο έχει βραβευτεί από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ..

Κατερίνα Τούτουζα

Η Κατερίνα Τούτουζα είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ, ενεργειακή επιθεωρήτρια με μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική Αποκατάσταση Κτιρίων και Μνημείων από το Heriot Watt University του Εδιμβούργου. 
Επίσης είναι πιστοποιημένη μηχανικός για Passive House κτίρια.

Συμμετέχει σε συνέδρια με θέματα περιβάλλοντος και είναι μέλος του ΔΣ παγκόσμιας οργάνωσης για τους μύλους (TIMS- The International Molinological Society) που αφορά την καταγραφή και αποκατάσταση μύλων.

Μέχρι σήμερα διατηρεί ιδιωτικό αρχιτεκτονικό γραφείο που ασχολείται με μελέτες και κατασκευές κτιρίων, αποκαταστάσεις, μελέτες παθητικών κτιρίων, κλπ

Ασπασία Μαρή με αναπληρωτή τον Ζαχαρία Ρηγούλη
(όταν συζητείται θέμα Γαλάζιου Ταμείου)