Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Συνεργασία Υφυπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και Πράσινου Ταμείου για την αξιοποίηση κονδυλίων με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

Πεδία συνεργασίας του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και του Πράσινου Ταμείου, για την αξιοποίηση κονδυλίων με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας συζήτησαν σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Γιάννης Ανδρουλάκης.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η προώθηση στοχευμένων παρεμβάσεων για τη στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται στη γεωγραφική αρμοδιότητα του ΥΜΑΘ, όσον αφορά σε έργα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, όπως επίσης η επέκταση της παρουσίας του Πράσινου Ταμείου σε δράσεις που έχουν στο επίκεντρο τη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Αρμοδιότητά μας είναι να υποστηρίζουμε διαχειριστικά, οικονομικά και τεχνικά προγράμματα που αναδεικνύουν και αποκαθιστούν το περιβάλλον, ενώ αποτελεί δέσμευση της Πολιτείας η ενίσχυση χρηματοδοτήσεων σε πληγείσες περιοχές από ακραία φαινόμενα ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, όπως συνέβη το καλοκαίρι στον Έβρο», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης.

«Η περιφερειακή ανάπτυξη συνδέεται με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου από τους Δήμους. Ως Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε εδώ για να τους παρέχουμε διευκολύνσεις ώστε να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος, προκειμένου οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας να απολαμβάνουν σημαντικά έργα με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μεγάλη επίδραση στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους» σημείωσε ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τελευταία Νέα

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (8ΠΔΑ/2024) για την κάλυψη συνολικά οκτώ (8) θέσεων που αφορούν σε όργανα διοίκησης στον «Διαχειριστή Α.Π.Ε. & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.» (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.)., στην «Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.-Ν.Π.Δ.Δ.), στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.-Ν.Π.Ι.Δ.), στο Πράσινο Ταμείο (Ν.Π.Δ.Δ.) και στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.-Ν.Π.Ι.Δ.), εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.