Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Δασών- δήλωση Πρόεδρου Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλου

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Δασών δεν έχει μόνο συμβολική αξία. Έχει και ουσιαστική. Πρωταρχική μας μέριμνα από τα τέλη του 2019 ήταν η ανάταξη του σχετικού μας προγράμματος, που είχε εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς, αλλά και η δημιουργία Τμήματος για το Φυσικό Περιβάλλον. Όσο και να φαίνεται παράδοξο, ούτε το Πρόγραμμα Δασών παρουσίαζε τα επιθυμητά αποτελέσματα στην απορρόφηση πόρων, ούτε το Πράσινο Ταμείο διέθετε στα μέσα του 2019 σχετικό τμήμα.

Στους 42 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τότε, το Πρόγραμμα για τα Δάση εμφανίζει αύξηση απορρόφησης 44% σε σχέση με το σημείο εκκίνησης, ενώ στο διάστημα αυτό για την επίτευξη του στόχου εργάστηκαν 3 εξειδικευμένα μόνιμα στελέχη στο αρμόδιο τμήμα- ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του Πράσινου Ταμείου.Οι δικαιούχοι είναι πολύ περισσότεροι, ως φορέας συμβάλαμε ταχύτατα στην αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών του 2021 και 2022, ενώ επιτεύχθηκε η εξόφληση των πρώτων ολοκληρωμένων δασικών έργων. Τα έσοδά μας πλέον είναι πλέον απολύτως διαφανή, μέσω της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας εσόδων green pay, διευκολύνοντας αφάνταστα τους καταθέτες τους. Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Σχεδιάζουμε και ελπίζουμε η προσεχής διετία να είναι το ορόσημο πλήρους αναδιάταξης του προγράμματος από μηδενική βάση. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο ο εορτασμός αυτός και θα υπηρετηθεί ο καταστατικός μας σκοπός στον τομέα των Δασών.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.