Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Συμμετοχή του Πρόεδρου του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλου στην ημερίδα H πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος»- αίθουσα events EPLO, Πλάκα, 14/3/2023

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σταθόπουλος συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «H πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος και οι προοπτικές που ανοίγονται για την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ελλάδα» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Αειφόρου Διαχείρισης των Υδάτων και Δικαίου του Νερού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Ο κ. Σταθόπουλος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα μας για τα ύδατα από το 2019 ως σήμερα.Το Πράσινο Ταμείο έχει υπσοτηρίξει χρηματοδοτικά δράσεις για την ανάδειξη της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου (Νοέμβριος 2021, Μπουραζάνι Κόνιτσας), συμβάλλοντας έτσι στην προετοιμασία και υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την προστασία του μεγαλύτερου ελεύθερου ποταμού της Ευρώπης. Συμμετείχε, επίσης, στην υπογραφή και ανάδειξη του Συμφώνου Δημάρχων για την Κλιματική Αλλαγή με ταυτόχρονη δράση για την ανάδειξη του Υγροτόπου-Οικοτόπου της Λίμνης Κερκίνης (Ηράκλεια Σερρών, Μάιος 2022), αλλά και εκείνου του Ποταμού Αξιού (Σίνδος, Σεπτέμβριος 2022), όπως και του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Πάτρα, Ιανουάριος 2023). Χρηματοδοτεί ταυτόχρονα από το 2021 το έργο αναγέννησης του Πάρκου Τρίτση στη Δυτική Αθήνα, που έχει οδηγήσει ήδη στην επανυδροδότηση των δύο βασικών δεξαμενών του Νο 5 και Νο6, αλλά και την επανυδάτωση της Λίμνης Κορώνειας που εκτελεί το ΥΠΕΝ. Με το πρόγραμμα Life EL BIOS δημιουργεί την πρώτη εθνική ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής των περιοχών NATURA 2000, ενώ πρόσφατα χρηματοδότησε μελέτες ελέγχου υδάτων κολύμβησης στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει εγκαινιάσει σταθερή συνεργασία με τα Δίκτυα Πολέων με Λίμνες, με Ποτάμια, αλλά και το Εθνικό Δίκτυο Δήμων ΠΙΝΔΟΣ.

https://www1.eplo.int/event/1484


Τελευταία Νέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.