Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Εγκαίνια δημοτικού φυτωρίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Σ.Σταθόπουλο- Άλσος Νέας Σμύρνης, 30/11/2022

Εγκαινιάσαμε σήμερα με τη δημοτική αρχή του Δ. Νέας Σμύρνης τη νέα θερμοκηπιακή μονάδα που λειτουργεί από σήμερα εντός του ιστορικού Άλσους της πόλης. Η δράση ξεκίνησε από τον Δ. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και επεκτάθηκε και εκεί χάρη στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Π.Κουκά και τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Πργράμματος για το Φυσικό Περιβάλλον.

Με τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται παραγωγή ανθοφόρων φυτών, για την κάλυψη μέρους των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, όπως επίσης και η χρήση της για εκπαιδευτικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με συνεργασία περιβαλλοντικών ομάδων σχολείων και εκπαιδευτικών, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες από τη σπορά έως και την πλήρη ανάπτυξη των φυτών. Σήμερα οι πρώτοι μικροί επισκέπτες ήταν μαθητές και γονείς τους από το Δημοτικό Σχολείο του εορτάζοντος Αγ. Ανδρέα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακήρυξε το έτος 2022 ως το «Ευρωπαϊκό Έτος για πιο Πράσινες Πόλεις», καθώς το 72% των κατοίκων της Ευρώπης διαμένουν σε αστικά κέντρα. Με δράσεις σαν αυτές ενδυναμώνουμε το αστικό πράσινο και τις πράσινες υποδομές.

Τελευταία Νέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.