Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Άρθρο του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Στάθη Σταθόπουλου στο insider.gr για την πρόοδο των προσκλήσεων ΣΒΑΚ, ΣΦΗΟ και ΣΑΠ του Πράσινου Ταμείου- 24/10/2022.

Σταθόπουλος-Πράσινο Ταμείο: Την τελευταία τριετία φέρνουμε την αστική κινητικότητα στην πόρτα κάθε πολίτη

Η εθνική στρατηγική για τη βιώσιμη κινητικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη (με την Εθνική Στρατηγική για το Περπάτημα να αποτελεί την πιο πρόσφατη πινελιά) ενώ οι δήμοι αναλαμβάνουν όλο και πιο ενεργή δράση, κάτι που αποδεικνύεται από την πρόοδο και τον απολογισμό των αντίστοιχων προγραμμάτων. Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος, μιλώντας στο Insider.gr, αναφέρεται στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, τα ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), τα ΣΦΗΟ (Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) και τα ΣΑΠ (Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας), σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και ότι η αγορά αναγνωρίζει την προσπάθεια ενώ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης επισημαίνει ότι «η δίψα των ΟΤΑ όλης της χώρας για την Ηλεκτροκίνηση αποτυπώνεται στα παραπάνω στοιχεία που αποδεικνύει ότι έχουμε μπει όλοι στην πρίζα, πετυχαίνοντας νωρίτερα από το αναμενόμενο τους στόχους της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της εθνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτικής εδώ και αρκετά χρόνια. Το Πράσινο Ταμείο επιχειρεί την τελευταία τριετία να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο σε αυτήν, θέτοντας τρία ξεχωριστά χρηματοδοτικά εργαλεία στη διάθεση των Δήμων όλης της χώρας: τα ΣΒΑΚ, τα ΣΦΗΟ και τα ΣΑΠ. Δεν πρόκειται για δυσνόητα, ενδεχομένως, στον απλό πολίτη αρκτικόλεξα. Υπηρετούμε με αυτά τον στόχο να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, προωθώντας λύσεις κινητικότητας, όπως η ηλεκτροκίνηση, το περπάτημα, οι συγκοινωνιακές ανακατατάξεις ή το ποδήλατο, εξασφαλίζοντας ικανοποιητική προσβασιμότητα για κατοίκους και καθημερινά μετακινούμενους εργαζόμενους, ενώ κάνουμε και ένα αποφασιστικό βήμα για την άρση των αποκλεισμών», αναφέρει ο κ. Σταθόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που του Πράσινου Ταμείου από τον Οκτώβριο 2019 έχουν προσπελαστεί πολλά εμπόδια που κρατούσαν εγκλωβισμένα στα συρτάρια τα προγράμματα αλλά και τα διαθέσιμα κεφάλαια. Αυτό συνέβη και με το «πολύπαθο πρόγραμμα των ΣΒΑΚ.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.