Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Πρόγραμμα Γαλάζιο Ταμείο 2022 Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πράσινου Ταμείου και Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.)

Η απορρόφηση στο πρόγραμμα «Γαλάζιο Ταμείο», που εκτελούμε από κοινού με το Υπ.Ναυτιλίας και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έχει εμφανίσει αύξηση της απορρόφησης κατά 120% την τελευταία διετία σε σχέση με την ισόχρονη περίοδο 2017-2019. Στόχος μας είναι να πάμε ακόμα ψηλότερα. Στο πλαίσιο αυτό επισημοποιήσαμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.). Συνυπέγραψα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Ε. κ. Καμαρινάκη πριν από λίγο Μνημόνιο Συνεργασίας στην έδρα μας. Στόχος είναι η αναζήτηση συνεργειών για την απομάκρυνση ναυαγίων, δράσεις Γαλάζιας Καινοτομίας, ανάπτυξης ψηφιακών πρωτοβουλιών, αλλά και συνεργασίας με Διεθνείς Οργανισμούς για την άμεση αντιμετώπιση φαινομένων θαλάσσιας ρύπανσης. Η άμεση αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων μέσω του Γαλάζιου Ταμείου τίθεται και από τους δύο φορείς σε πρώτη προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε ότι με την καθοδήγηση των δύο Υπουργείων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ναυτιλίας θα αξιοποιήσουμε κάθε σχετική χρηματοδοτική δυνατότητα.

Τελευταία Νέα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)», 22/6/2022

Ένταξη προτάσεων δικαιούχων στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τη δράση: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.» που εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22ας Ιουνίου 2022

Καινοτόμες δράσεις
Το πρόγραμμα LIFE

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.