Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Σημεία ομιλίας Προέδρου Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου στην ημερίδα του Σ.Β.Α.Π. και του Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης για τα εξελισσόμενα μητροπολιτικά έργα στη Βόρεια και Β/Α Αθήνα- Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, 4/4/2022

Στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση του Συνδέσμου 21 Δήμων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αθήνας και του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ο κ. Σταθόπουλος παρουσίασε τα μητροπολιτικά έργα του Πράσινου Ταμείου που χρηματοδοτούνται από τον Νοέμβριο 2019 εως σήμερα.

Αναφέρθηκε στην εξελισσόμενη συγγραφή του τεύχους προδιαγραφών του Βόρειου Ποδηλατικού Άξονα Αθήνας, που χρηματοδοτείται από τον φορέα μας, ενώ σχεδιάζεται η δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Αττικής. Ο άξονας θα διέρχεται κατά μήκος της γραμμής του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια ως την Κηφισιά, εξυπηρετώντας τους 3 σταθμούς του Δ. Νέας Ιωνίας, του Ηρακλείου, του ΟΑΚΑ (Ειρήνη-Νερατζιώτισσα), τους σταθμούς του Δ. Αμαρουσίου (Μαρούσι-ΚΑΤ) και θα καταλήγει στον τερματικό σταθμό Άλσος Κηφισιάς.

Τα 11 ολοκληρωμένα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμων-μελών του Συνδέσμου, τα 21 Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) όλων ανεξαιρέτως των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, ο εν εξελίξει Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων (ΕΣΕΚΚ), όπου, επίσης, έχει ενταχθεί μεγάλο μέρος των Δήμων είναι οι κεντρικές μητροπολιτικές δράσεις του Ταμείου για τη Βόρεια Αθήνα αποτελούν τη βάση για τις πόλεις του μέλλοντος και εξελίσσονται σε άριστη συνεργασία με τους Δήμους-μέλη. 45 επιπλέον έργα αστικής ανάπλασης έχουν, επίσης, ενταχθεί στις 4 προσκλήσεις Αστικής Αναζωογόνησης που έχουν εκδοθεί από τον Δεκέμβριο 2019, αριθμός που αποτελεί το 100% των προτάσεων-αιτημάτων των Δήμων.

Τίποτα δεν έμεινε πίσω! Ακόμη, ο ειδικός χρηματοδοτικός άξονας ανάδειξης του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι, οι σημαντικές απαλλοτριώσεις για νέους ελεύθερους χώρους στο Ηράκλειο, στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, πέραν των έργων αναζωογόνησης στο Πάρκο Αποστολάκη, η μεγάλη ανάπλαση στην οδό Γράμμου στην Κηφισιά, οι 5 σημαντικές αναπλάσεις σε Αγία Παρασκευή και Δ. Παπάγου-Χολαργού, το έργο του Κήπου Πικιώνη και της παιδικής χαράς Μακεδονίας στον Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού, η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων Β΄θμιας εκπαίδευσης των Δ. Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, η ανάδειξη του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις Κολώνες Νέας Ιωνίας και αρκετά άλλα είναι η συμβολή μας στην προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.


Τελευταία Νέα
Καινοτόμες δράσεις
Το πρόγραμμα LIFE

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.