Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Ο Διευθυντής κ. Γ.Πρωτόπαπας στα εγκαίνια του έργου επανυδροδότησης στη λιμνοδεξαμενή Νο5 Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο

Το φθινόπωρο 2019 το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική Αθήνα ήταν κυριολεκτικά κρανίου τόπος. Τον Νοέμβριο 2019 το ΥΠΕΝ με Υπουργό τότε τον κ. Κωστή Χατζηδάκη μεταβίβασε την αρμοδιότητα διαχείρισης του Πάρκου στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Αμέσως εγκαταστάθηκε εκεί νέα διοίκηση στον Φορέα Διαχείρισης από την Περιφέρεια και ξεκίνησε η εντατική συνεργασία των στελεχών του με το Πράσινο Ταμείο για την υποβολή τεχνικού δελτίου και την ένταξη έργου πλήρους αποκατάστασης.

Το έργο εντάχθηκε τον Ιούλιο 2020 στον άξονα Έξυπνες Πόλεις του προγράμματός μας για το Φυσικό Περιβάλλον.

Τον Ιούλιο 2021 εγκαταστάθηκε ανάδοχος και ξεκίνησαν επείγοντα έργα.

Σήμερα εγκαινιάστηκε η λιμνοδεξαμενή Νο5 και το κανάλι σύνδεσής της με τη λίμνη Νο6. Ο διευθυντής του Ταμείου κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και η υπεύθυνη του συναφούς έργου κα Ντεμίρη πραγματοποίησαν αυτοψία στο έργο επανυδροδότησης του Πάρκου Τρίτση ,ύστερα από τη μεθοδική εργασία του εκεί Φορέα Διαχείρισης. Μια νέα εποχή ξεκινά, καθώς η εξασφάλιση νερού ήταν η βασική υποδομή πάνω στην οποία στηρίζεται η αναγέννηση του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της Αττικής.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.