Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Συμμετοχή του Προέδρου του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου στην ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από τον Δήμο Μεγαλόπολης στην Π.Ε. Αρκαδίας- 8/11/2021

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ.Χριστογιαννόπουλου ,από κοινού με τον συντονιστή του Kostis Moussouroulis Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και τον πρόεδρο του Εφεπαε κ. Μαρλαφέκα παρουσιάσαμε σήμερα στην τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης στην ΠΕ Αρκαδίας τις δυνατότητες χρηματοδότησης των συνδεδεμένων με τη ΔΕΗ μικρομεσαίων επιχειρήσεων,ώστε να ενισχυθούν οικονομικά στην πορεία της απολολιγνιτοποίησης μέσω της σχετικής πρόσκλησης του Πράσινο Ταμείο.

Δύο χρόνια πριν, το μόνο που βρήκαμε για την απολιγνιτοποίηση ήταν καλές προθέσεις με μια Υπουργική Απόφαση τριών σειρών. Δεν υπήρχε σε εξέλιξη κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα ούτε ενός λεπτού του ευρώ. Επιπλέον, η χώρα δεν διέθετε καν τελικό Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, ούτε προσωπικό και συντονιστικό φορέα για μια τόσο εμβληματική δράση. Όλα παρέμεναν στα χαρτιά.

Δύο χρόνια μετά, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη, από τον Μάιο 2020, το 1ο πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση στην ιστορία του Πράσινο Ταμείο και ήδη υποβεβλημένο στον Υπουργό κ. Κώστας Σκρέκας – Kostas Skrekas και το 2ο, συνολικού ύψους και τα 2 60 εκ. ευρώ. Ήδη είναι σε εξέλιξη και η δράση για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές που αναδεικνύει τη μεγαλύτερη αλήθεια. Ότι, δηλαδή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εκείνη που,τελικά, ξεκίνησε την απολιγνιτοποίηση και ότι προχωρά στην επίτευξή της με γοργά βήματα. Είναι κάτι που βλέπουν οι τοπικές κοινωνίες στη Μεγαλόπολη και στη Δυτική Μακεδονία, είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

 

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.