Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Αριθμητικά στοιχεία για την απορρόφηση πόρων του άξονα Αντιπυρικής Προστασίας στα Προγράμματα Προστασίας και Αναβάθμισης Δασών 2015-2021 του Πράσινου Ταμείου

Με την εκ νέου διευκρίνιση ότι έργα αντιπυρικής προστασίας χρηματοδοτούν και άλλοι φορείς της διοίκησης (Υπ. Εσωτερικών, Πολιτική Προστασία, ευρωπαϊκοί πόροι), παραθέτω και μερικά επιπλέον στοιχεία για τις δαπάνες του άξονα αντιπυρικής προστασίας που κατέβαλε το Πράσινο Ταμείο μέσω του προγράμματος Δασών διαχρονικά:

Στο διάστημα Σεπτέμβριος 2019-Ιανουάριος 2021 πληρώθηκαν προς τις διάφορες δασικές υπηρεσίες της χώρας για έργα αντιπυρικής προστασίας 2.711.429, 86 ευρώ και η απορρόφηση έφτασε στο 77,1%, ενώ για το τρέχον έτος έχει δεσμευτεί το μεγαλύτερο ποσό στα χρονικά, 2,9 εκ. ευρώ. Τα στοιχεία απορρόφησης του 2021 θα είναι διαθέσιμα στο τέλος της οικονομικής χρήσης, καθώς το πρόγραμμα είναι ετήσιο. Επισημαίνεται ότι οι απορροφήσεις κατά τα έτη 2015-2018 είχαν κυμανθεί μεταξύ του 35% εως και 62%, έχουν δηλαδή σημειώσει αύξηση κατά 30% σε σχέση με τον μ.ο. της περιόδου εκείνης.

Θα επαναλάβουμε ότι η αποτελεσματική αντιπυρική προστασία δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά και πολλών άλλων παραμέτρων. Κυριότερη είναι η συνεργασία όλων σε ένα νέο σχεδιασμό, που είναι το ζητούμενο για το μέλλον, ώστε η περιβαλλοντική καταστροφή που ζήσαμε να είναι η τελευταία.

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.