Μεταβίβαση αρμοδιότητας καταβολής επιχορηγήσεων μισθοδοσίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) από το Πράσινο Ταμείο προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)-Ν. 4685/2020

Από το Πράσινο Ταμείο ανακοινώνεται ότι από χτες, 15/6/2021, ολοκληρώθηκε η διοικητική και οικονομική διαδικασία μεταβίβασης της αρμοδιότητας καταβολής επιχορηγήσεων που αντιστοιχούν σε ποσά μισθοδοσίας των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Φ.Δ.Π.Π.) από το Πράσινο Ταμείο προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), όπου και θα ανήκει από εδώ και στο εξής, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4685/2020 και της ΥΑ Έγκριση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» για το έτος 2021 και διάθεση πίστωσης ποσού 7.697.743,36 € για την υλοποίησή του (ΑΔΑ: ΨΩ5Τ46Ψ844-Ο58 από 9/2/2021) του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ.Σκρέκα.

Ενημερώνονται οι διοικήσεις και τα στελέχη των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ότι από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε επικοινωνία για τέτοια ζητήματα θα διεξάγεται με τις υπηρεσίες του ΟΦΥΠΕΚΑ και μόνο. Το Πράσινο Ταμείο κατά το προηγούμενο διάστημα έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετήσει μια αρμοδιότητα που στο παρελθόν μεταφέρθηκε βεβιασμένα σε εκείνο και σάς ευχαριστεί όλες και όλους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία. Δηλώνουμε δε, ότι παραμένουμε αρωγοί τόσο των Φορέων, όσο και του ΟΦΥΠΕΚΑ για την εκτέλεση έργων όλου του περιβαλλοντικού φάσματος με τους εξοικονομούμενους πόρους.

Τελευταία Νέα
Καινοτόμες δράσεις
Το πρόγραμμα LIFE