Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

3 Μαρτίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής- Δράσεις του Πράσινου Ταμείου

Με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου ξεκίνησε εδώ και 2 περίπου χρόνια η προσπάθεια της δημιουργίας ενός Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντών -Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Προσκοπισμού, της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής εορτάζεται σήμερα με θέμα «Δάση και Ζωή, βιώσιμος πλανήτης και άνθρωποι», για να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο των δασών, των δασικών ειδών και των οικοσυστημικών υπηρεσιών στη διατήρηση των μέσων διαβίωσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, και ιδιαίτερα των αυτόχθονων και τοπικών κοινοτήτων με μακροχρόνιους δεσμούς με δασικές περιοχές. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τις ευρείες δεσμεύσεις τους για την ανακούφιση της φτώχειας, τη διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης των πόρων και τη διατήρηση της γης.

Σήμερα, αυτήν την ξεχωριστή μέρα, 32 Διασώστες ετοίμασαν ένα εξαιρετικό βίντεοτο οποίο καλό είναι να δούμε όλοι!

 

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.