Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων: «Σχέδια Δράσης για την Κυκλική Οικονομία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ Π.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΟΣΟΥ 31.412.033,10 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ 2018».

Στόχος της Πρόσκλησης, είναι η χαρτογράφηση παρεμβάσεων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, οι οποίες θα έχουν θετικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την κατάρτιση Σχεδίων Δράσης (ΣΔ) για την Κυκλική Οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθεί η κατάρτιση Σχεδίων Δράσης (ΣΔ) για την Κυκλική Οικονομία για την περίπτωση των Δήμων Αμυνταίου, Κοζάνης, Μεγαλόπολης, Εορδαίας και Φλώρινας. Επισημαίνεται ότι η κατάρτιση των ΣΔ οφείλει να πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις επιδιώξεις του επικαιροποιημένου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για την άμεση απολιγνιτοποίηση, όσο και την Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία, που τελεί υπό επικαιροποίηση, ενώ οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να συνεισφέρουν εκτός από τη μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (ΕΑΘ) και των λοιπών περιβαλλοντικών στόχων και στη διατήρηση και αύξηση, τόσο της απασχόλησης, όσο και προστιθέμενης αξίας σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, λαμβάνονται υπόψη οι πρόνοιες που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΣΔΚΟΕΕ), αναφορικά με τους τομείς που χρησιμοποιούν τους περισσότερους πόρους και στους οποίους υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες κυκλικότητας, όπως ενδεικτικά είναι, σύμφωνα με το Σχέδιο, τα απόβλητα (αστικά και επικίνδυνα), οι υδατικοί πόροι, τα ηλεκτρονικά απόβλητα και τα κλωστοϋφαντουργικά, οι νέες τεχνολογίες και η οικοκαινοτομία, οι συσσωρευτές και τα ηλεκτρικά οχήματα, τα απόβλητα εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών, και τα απόβλητα από τροφές και τρόφιμα. Τέλος, προτεραιότητα 7 / 12
πρέπει να δοθεί τόσο στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, όσο και στην προώθηση της καινοτομίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση της Φόρμας Υποβολής Πρότασης και άλλες διευκρινίσεις, αρμόδιοι είναι η κα Κλαίλια  Ζούλια, τηλέφωνο 210 6905046 και ο κος Χρυσός Μακράκης Καραχάλιος, e-mail: coalregions@planet.gr.

Τελευταία Νέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.