Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, 14561, Αττική

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα Αστικής Αναζωογόνησης του Πράσινου Ταμείου: 197 έργα 172 Δήμων όλης της χώρας προϋπολογισμού 91 εκ. ευρώ υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση

1. Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων των Δήμων στο Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ-ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου. Το Πρόγραμμα είχε συνολικό προϋπολογισμό 55 εκ. ευρώ, ξεκίνησε αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, στις 2 Δεκεμβρίου 2019, είχε αρχική ημερομηνία λήξης της προθεσμίας την 8η Μαΐου 2020, αλλά κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, παρατάθηκε ως τις 26/6/2020, ώστε να διευκολυνθούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους με δεδομένα τα έκτακτα μέτρα που προέκυψαν για την αποτροπή διάδοσης του covid-19. Οι άξονες και τα ειδικά μέτρα του Προγράμματος είχαν παρουσιαστεί από τον κ. Υπουργό στις 11/2/2020 σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΠΤ στην έδρα του και από τη διοίκηση του ΠΤ σε 4 ακόμα ημερίδες που ακολούθησαν σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο ως τις 4/3/2020.

2. Το Πρόγραμμα παρουσίασε εκπληκτική αποδοχή και είναι το πιο πετυχημένο στην ιστορία του Ταμείου ως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα:
– ο Συνολικός Προϋπολογισμός των Υποβληθεισών Προτάσεων ανέρχεται σε 90.715.880,03 € (μέρος των πόρων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των Δήμων)
-ο Συνολικός Αριθμός Δήμων που υπέβαλλαν προτάσεις ήταν 172
-ο Συνολικός Αριθμός προτεινόμενων έργων / υποέργων: 197
Σημειώνεται ότι μέχρι χτες 1/7/2020 έχουν ήδη ενταχθεί 21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9.522.929,37 € με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από το Ταμείο 5.125.781,15 ευρώ. Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν εντατικά μέσα στο προσεχές τρίμηνο. Σημειώνεται ότι για τους Δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγων των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου προγράμματος, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ευχαριστούμε τους Δήμους όλης της χώρας, δημοτικές αρχές, συνεργάτες, τεχνικές υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους. Η πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης και θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ώστε οι πολίτες να βλέπουν μετρήσιμο έργο και βελτίωση των όρων της καθημερινότητας στις γειτονιές τους.

Συνοπτικός πίνακας Δήμων ανά Περιφέρεια στους οποίους αφορούν τα έργα

 

Τελευταία Νέα

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2024», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ 2024» στον Α.Π. 1: «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και έγκριση σχετικού Οδηγού υλοποίησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.