Εναρκτήρια Τηλεδιάσκεψη για το Life CEI-Greece

Με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Γ.Γ. κ. Μ.Γραφάκου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ του συντονιστή, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και των εταίρων του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP CEI-Greece για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα. To Πράσινο Ταμείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Σ.Σταθόπουλος σε αυτήν, ο  Δ/ντης κ. Πρωτόπαπας, ενώ συμμετείχαν και στελέχη της LIFE Task Force. Ως συνδικαιούχος και συγχρηματοδότης, το Πράσινο Ταμείο συμμετέχει στο έργο με περίπου 3εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα συγχρηματοδοτεί:
  • 9 Δήμους: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Αλόννησος, Πάρος, Αντίπαρος, Τήνος, Θήρα (Σαντορίνη), Ναυπακτία
  • 2 ΜΚΟ: Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
  • 1 Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ): ΔΙΑΔΥΜΑ
  •  και 1 Πανεπιστήμιο: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Τελευταία Νέα

Παρουσίαση του Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργου Πρωτόπαπα στη Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ).

Παρουσίαση του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου στη Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ).

Καινοτόμες δράσεις
Το πρόγραμμα LIFE