Εναρκτήρια Τηλεδιάσκεψη για το Life CEI-Greece

Με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και του Γ.Γ. κ. Μ.Γραφάκου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ του συντονιστή, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και των εταίρων του ολοκληρωμένου έργου LIFE-IP CEI-Greece για την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα. To Πράσινο Ταμείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Σ.Σταθόπουλος σε αυτήν, ο  Δ/ντης κ. Πρωτόπαπας, ενώ συμμετείχαν και στελέχη της LIFE Task Force. Ως συνδικαιούχος και συγχρηματοδότης, το Πράσινο Ταμείο συμμετέχει στο έργο με περίπου 3εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα συγχρηματοδοτεί:
  • 9 Δήμους: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Αλόννησος, Πάρος, Αντίπαρος, Τήνος, Θήρα (Σαντορίνη), Ναυπακτία
  • 2 ΜΚΟ: Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
  • 1 Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ): ΔΙΑΔΥΜΑ
  •  και 1 Πανεπιστήμιο: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Τελευταία Νέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ «Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 6 του Συνεχιζόμενου Χρηματοδοτικού Προγράμματος με τίτλο «Χρηματοδότηση έργων και Δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας»

Ένταξη προτάσεων δικαιούχων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τη δράση: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.»

Ένταξη έργων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» (προσκλήσεις 2018 και 2019-2021 Α΄και Β΄Φάση) που εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8ης Σεπτεμβρίου 2021

Καινοτόμες δράσεις
Το πρόγραμμα LIFE